Triglavski
narodni park

Triglavski narodni park zajema večino območja Julijskih Alp na severozahodu Slovenije in spada med najstarejše evropske parke. To je popoln kraj za opazovanje in spoštovanje neokrnjene narave. Varno zavetje za raznolike alpske vrste, vas nagrajuje z osupljivimi razgledi – naš izjemen zaklad, Triglavski narodni park.

Prihod
Odhod

V narodnem parku živi veliko živalskih vrst. Od alpskega kozoroga, navadnega jelena, polha, lisice, ruševca in gamsa, o katerem govori tudi ljudska Legenda o Zlatorogu.

Bogata pokrajina parka, ki obsega listnate in iglaste gozdove, travnike in golo skalnato okolje, nudi skrivališča za gnezdenje številnih redkih evropskih vrst ptic. Nekatere gozdne in gorske ptice je mogoče opazovati čez celo leto, druge samo v določenih sezonah. Nekaj najpogostejših ptic, ki jih lahko vidimo so žolne, detli, sove, planinski orli, kanje, gozdni jereb, ruševec.

Potreba po tišini, sproščanju, harmoniji in notranjem ravnovesju postaja v vsakdanjem življenju vedno bolj pomembna. Da bi zagotovili popolno sprostitev in razvili nove ideje, morajo misli, telo in duša delovati harmonično.

BOHINJSKA DOLINA S ČUDOVITIMI JEZERI

OBLJUBLJENA DEŽELA!

REZERVIRAJ POVPRAŠEVANJE